Povodom „Evropske nedelje mobilnosti“, Bečejsko udruženje mladih realizovalo je akciju „Vozim trezan!“, gde su zainteresovanim građanima, uz pomoć specijalnih naočara prikazali simulacije vožnje u pijanom stanju.

Aktivnost je deo projekta „Bezbedni u saobraćaju – znam i ne rizikujem“ koje realizuje BUM u partnerstvu sa opštinom Bečej, a uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije. Projekat ima za cilj da doprinese podizanju svesti svih učesnika u saobraćaju i unapređenju bezbednosti saobraćaja u opštini Bečej, kroz edukaciju, promocije i druge aktivnosti. Lokalna samouprava, osim što je partner BUM-u, kako je rekao predsednik opštine Bečej, realizuje i druge projekte i investicije kojima si diže nivo bezbednosti učesnika u saobraćaju na teritoriji najveće potiske opštine.

Osim na gradskom trgu, BUM je realizovao akcije i u srednjim školama. Mladi su imali priliku da se upoznaju sa takozvanim „pijanim“ naočarima, čijim se nošenjem simulira stanje pod dejstvom alkohola. Bečejski učenici su se uverili u to da alkohol zaista smanjuje preciznost pokreta i kontrolu motoričkih sposobnosti, koji su vrlo važni za učestvovanje u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име