Projekcije filmova, izložba slika i stripa i predavanja su ono što su ustanove kulture u Bečeju pripremile za narednu nedelju, u okviru manifestacije imena Dani američke kulture.

 

Revija crno – belog filma u Gradskom pozorištu počinje u ponedeljak 14. oktobra, a ljubitelji sedme umetnosti moći će, svako veče od 20 sati, do četvrtka 17. oktobra da pogledaju sledećim redom: „The Stranger”(Orson Vels, 1946), „The Hitch-Hiker” (Ida Lupino, 1953), „His Girl Friday” (Hauard Houks, 1940), dok je „Great Expectations” (Dejvid Lin, 1946) predviđen da zatvori projekcije u okviru američkih kulturnih dana u Bečeju.

U međuvremenu će u Galeriji „Krug“ , u sredu 16. oktobra, biti postavljena izložba naziva „Srpski slikari Americi“ likovne kolonije „Kolut Mandić“. Svečano otvaranje je predviđena za 19 sati.

U Narodnoj biblioteci Bečej biće ovim povodom organizovana dva programa. Prvi je zakazan za utorak 15. oktobra u 18 sati, a u pitanju je veče posvećeno muzičaru Bobu Dilanu. Gosti biblioteke biće muzički novinar Anđelko Maletić i profesor Zoran Paunović. Kako je za naš portal izjavila edukatorka biblioteke Marijana Đaković: „U Srbiji verovatno nema većih stručnjaka, niti kompetentnijih ljudi koji bi govorili o Bob Dilanu na način na koji to mogu Maletić i Paunović, te najavljujemo i više nego adekvatni „tribjut”. Za muzički deo večeri biće zadužen Gradski hor Bečej i muzičar Damir Jazvin.

Nekoliko dana kasnije, tačnije, u petak, 18. oktobra u 18 sati, biće organizovano veče poezije Silvije Plat. Gošća biblioteke i predavačica biće mlada Bečejka Dajana Milovanov, studentkinja Filozofskog fakulteta.

Izložba posvećena Betmenu, stripu i događanjima iz Gotam sitija biće postavljena u Gradskom muzeju Bečej. Ovaj događaj je nastao u saradnji sa Američkim kutkom iz Novog Sada, a svečano otvaranje zakazano je za četvrtak 17. oktobar u 19 sati.

Ulaz na sve sadržaje Dana američke kulture u Bečeju je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име