„Klik buk“, naziv je foto konkursa koji u cilju promovisanja i afirmacije omladinskog čitalaštva i knjige organizuje Narodna biblioteka Bečej preko društvene mreže „Fejsbuk“.

Prepozicije takmičenja nalažu da se načini fotografija na kojoj su knjiga i čitanje jasan motiv. Uz lične podatke, treba je poslati na imejl adresu: marijanabibliobecej@gmail.com.

-Učesnici konkursa mogu poslati najviše dve fotografije. Mogu se koristi mobilni telefoni, tableti, fotoaparati, ali fotografije treba da budu dobrog kvaliteta, ističu iz biblioteke.

Biraju se dve pobedničke fotografije. Naime, o jednoj odlučuju korisnici Fejsbuka, te će fotografija sa najviše „lajkova“ biti nagrađena, dok drugu najbolju biraju knjižničari i bibliotekari.

Pobednike konkursa očekuju i adekvatne nagrade, i to u vidu godišnje članske karte i knjige. Poželjno je da učesnici konkursa imaju prebivalište na teritoriji opštine Bečej. Kako budu pristizale, fotografije će biti objavljivane na Fejsbuk stranici Narodne biblioteke Bečej.

Konkurs traje od 29. septembra do 13. oktobra, dok će pobednici biti poznati 15. oktobra.

 

Kako se u ovoj ustanovi kulture književnost promoviše i na tradicionalnije načine, u narednom periodu biće organizovano opštinsko takmičenje u prepričavanju basni, i to u petak 3. oktobra u 17 časova, kao i dodelu nagrada pobednicima likovnog konkursa „Moja omiljena životinja“ deci predškolskog uzrasta i učenicima prvog razreda. U okviru dečje nedelje, biblioteka će biti domaćin promocije knjige eseja „Samo su noći znale sve“ autorke Milunke Mile Petrović, 7. oktobra u 17 sati, dok će na glavnoj manifestaciji Dečje nedelje, u petak 10. oktobra, biblioteka predstaviti svoj rad na štandu, u saradnji sa Gradskim muzejom.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име