Narodna biblioteka Bečej raspisala je ovog leta dva regionalna literarna konkursa namenjena deci i mladima.

Konkurs pod nazivom “Sunce stihova”, namenjen je deci uzrasta od 10 do 15 godina, za pesme na slobodnu temu, a rok za slanje radova je 25. avgust.

Slanje prijave pesama može se izvršiti putem mejl adrese suncestihova@gmail.com, a uz samu prijavu potrebno je poslati i kratku biografiju autora, ili autorke. Naslov pesme treba da bude sadržan u temi mejla (subject). Dozvoljeno je poslati maksimalno dve pesme po autoru/ki.

– Neće se razmatrati ukoliko radovi ne zadovoljavaju formu pesme, ranije objavljeni radovi, kao ni pesme koje nisu blagovremene, odnosno koje su poslate nakon naznačenopg roka, navodi se  tekstu konkursa.

Drugi konkurs pod nazivom „Noveleta“, namenjen je mladima uzrasta od 16 do 30 godina, za kratke priče na slobodnu temu, a rok za slanje radova je takođe 25. avgust.

Slanje prijave kratkih priča može se izvršiti putem mejl adrese noveletabecej@gmail.com, a naslov priče treba da bude sadržan u temi mejla (subject). Uz samu prijavu potrebn je poslati i kratku biografiju autora ili autorke. Dozvoljeno je poslati maksimalno dve priče po autoru/ki.

– Dužina priče može biti maksimalno 9000 karaktera (oko 3 kucane stranice, single – space). Neće se razmatrati ukoliko radovi ne zadovoljavaju formu kratke priče, ranije objavljeni radovi, kao ni oni koji nisu blagovremeni, odnosno koji su poslati nakon naznačenog roka, piše u opisu konkursa.

Za dodatne informacije zainteresovani mogu kontaktirati Narodnu biblioteku Bečej pozivom na broj telefona 021/6912-747, ili putem pomenutih mejl adresa.

Najbolji radovi biće objavljeni 11. septembra u bašti Pozorišnog kluba, a program se realizuje u okviru manifestacije BEDEF (Bečejski dečiji festival).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име