Narodna biblioteka Bečej odnedavno nudi posebnu pogodnost svojim korisnicima. Naime, od sada će i oni koji nisu u mogućnosti da lično dođu i odaberu knjigu, moći to da urade pomoću svojevrsnog servisa kućne dostave knjiga.

 

Ova nova vrsta usluge predviđena je za starija lica, lica sa invaliditetom, hronično obolela lica, onima koji se oporavljaju od bolesti, trudnicama, porodiljima, kao i starijim licima koja se otežano kreću. Servis dostave ima isti cenovnik kao redovne usluge u biblioteci, a sve je organizovano sa ciljem da štivo bude dostupno svim ljubiteljima čitanja .

Inače, na policama Narodne biblioteke Bečej ima 37.000 naslova na srpskom, mađarskom, nemačkom, latinskom, francuskom i engleskom jeziku, a nedavno su pribavljeni i noviji naslovi, dok će najtraženije i najnovije Bečejci imati priliku da pozajme nakon Beogradskog sajma knjiga, koji će se održati na jesen, budući da će se tada pribaviti ozbiljan broj atraktivnih izdanja.

Cenovnik godišnje članarine

Učenici srednjih škola, studenti i penzioneri plaćaju 350, 300 deca, a za odrasle godišnja članarina iznosi 400 dinara. Postoji mogućnost i kolektivnog upis za ustanove i preduzeća iznosi 500, dok porodični košta 600 dinara. Moguće je sa sobom poneti dve knjige na period od nedelje, a potom, ukoliko čitalac nije dovršio knjigu, može da produži iznajmljivanje na još dve sedmice. Bogat izbor i u ograncima Bečejska biblioteka ima ogranke i u naseljenim mestima Radičević, Bačko Gradište i Bačko Petrovo Selo. Ljubitelji lepe reči u bačkogradištanskoj biblioteci mogu da izaberu nešto od 21.700 knjiga na srpskom, mađarskom i engleskom, na tim jezicima u Bačkom Petrovom Selu na policama ima 20.300 naslova, dok ogranak u Radičeviću raspolaže sa 5.800 knjiga na srpskom jeziku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име