Članovi Bečejskog udruženja mladih (BUM) učestvovali su od 6. do 9. februara na obuci za predstavnike građanskog društva i medijskih udruženja iz Republike Srbije. Pomenuti skup deo je projekta „RTS – naše pravo da znamo sve”. 

Projekat podržava Fondacija za otvoreno društvo, realizatori su Toplički centar za demokratiju i ljudska prava i Užički centar za ljudska prava i demokratiju, a sve sa ciljem da se izgrade kapaciteti i sprovede monitoring poslovanja Radiodifuzne ustanove Radio televizije Srbije (RTS).

Četvorodnevni seminar pružio je polaznicima dodatna znanja o radiodifuznoj ustanovi od njenog nastanka, uporednoj analizi sa javnim servisima iz regiona i EU, obavezama javnog servisa u ostvarivanju javnog interesa kroz programske sadržaje, specifičnostima poslovanja javnog servisa, prihodima, rashodima i elementima javne kontrole, pa kroz uspostavljanje metodologije i efikasnih tehnika monitoringa, sve do medija kao aktera korupcije.

Predavači na seminaru domaći su eksperti za oblasti koje su predmet obuke, ekonomista Miroslav Prokopijević, dugogodišnji novinar Dragan Kremer i izvršni direktor Beogradske otvorene škole Milorad Bjeletić. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име