Humanitarni koncert nastavnika Muzičke škole „Petar Konjović” iz Bečeja pod nazivom „Muzikom kroz svet filma” upriličen je 21. januara u Domu Kulture opštine Novi Bečej.

Nastavnici iz Bečeja su tom prilikom ponovili svoj čuveni novogodišnji koncert, a to je bila ujedno i prilika za Bečejce koji su ga propustili, da svrate u Banat. Na repertoaru su se našle numere iz filmova „Džejms Bond“, „Indijana Džouns“, „Roki“ i drugih kultnih ostvarenja svetske kinematografije.

Publika je imala priliku da čuje mahom kamerne sastave, kao i horsko izvođenje zajedno sa gudačkim orkestrom. Koncert je bio humanitarnog karaktera i namenjen prikupljanju sredstava za članove Udruženja osoba sa invaliditetom i cerebralnom dečijom paralizom (CDP) opštine Novi Bečej.

– Koncert je u stvari repriza našeg novogodišnjeg koncerta, koji je bio veoma uspešan gde je i publika bila veoma zadovoljna i svi su izlazili ozareni posle održanog koncerta, i takvi odlazili kući. Posle toga se stvorila ideja da taj koncert ponovimo, ali da imamo i neke koristi od njega, tako da smo se opredelili da to bude blizu našeg grada i da nekome pomognemo u smislu da naše znanje unovčimo na taj neki način. Danas smo pomogli udruženju invalida iz Novog Bečeja, tako da će sva sredstva koja su prikupljena biti prosleđena na njihov žiro račun, rekla je Tamara Krajtmar, direktorka muzičke škole „Petar Konjović” Bečej.

Predsednica udruženja „Muzički trenutak“ Tatjana Popović, ističe da joj je drago da uz pozitivnu energiju, ples i muziku mogu da pomognu.

– Veoma smo zainteresovani za pomoć ljudima, a pravi je način upravo organizovanje koncerata humanitarnog, dobrotvornog karaktera i veoma nam je drago da smo uspeli kao mlado udruženje koje je u nastanku uspelo da organizuje ovakav jedan koncert u Novom Bečeju. Planiramo da širimo aktivnosti po celoj Vojvodini, ne samo na gradove iz kojih smo mi, objasnila je Tatjana Popović. Koncert su završili gosti, orkestar i prateći vokali „Obzorje“ iz Novog Bečeja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име