Na kraju su svi zajedno pevali
Na kraju su svi zajedno pevali

Tradicionalni novogodišnji koncert nastavnika i učenika Muzičke škole „Petar Konjović“ u Bečeju održan je u, za oko, predivnom ambijentu prepune sale Gradskog pozorišta Bečej, ali nimalo prijatnom za one koji su se tiskali u prolazima. Imajući u vidu da se identična slika ponavlja iz godine u godinu, opravdano se postavlja pitanje zašto se s organizacijom takvog spektakla ne bi pokušalo u dvorani USKAO „Đorđe Predin Badža“.

Uostalom, time bi se opravdala, pomalo rogobatan skraćenica USKAO – Ustanova za sportsku i kulturnu aktivnost omladine.

Što se samog koncerta tiče, studiozno je pripremljen, a tema je bila, uvek atraktivna, muzika iz crtanih filmova, pa su se, pogotovo mlađi posetioci, prisetili muzičkih numera iz filmova „Anastasija“, „Bambi“, „Krcko Oraščić“, „Princeza i žaba“, „Snežana i sedam patuljaka“, „Tri praseta“, Uspavana lepotica“… Počelo je nastupom Gudačkog orkestra, a završilo se nastupom svih izvođača. Ukupno se čulo 15 numera. Pored gudačkog orkestra, nastupio je gudački trio, klavirski duo, kamerni i tamburaški orkestar, čuo se i zvuk flaute, zatim pevanje dečijeg i nastavničkog vokalnog dueta, dečijeg hora…

Publika u sali, kao sardine u limenci
Publika u sali, kao sardine u limenci

Iako je direktorka bečejske Muzičke škole Tamara Krajtmar u zahvalnoj i završnoj besedi poželela svima da božićne i novogodišnje praznike provedu u zdravlju i veselju, to nije i kraj aktivnosti pomenute škole. U ponedeljak, 16. decembra, od 18 sati održaće se koncert u svečanoj sali Narodne biblioteke Bečej na kojem će nastupiti dečiji horić i solo numere učenika koji beleže izvanredne rezultate na raznim muzičkim takmičenjima.

Za razliku od spektakla u Gradskom pozorištu, koji je bio besplatan, na ulazu u salu Narodne biblioteke biće postavljena kutija i ulaznica je dobrovoljni prilog, a prikupljena sredstva biće upotrebljena za novogodišnju radost dece iz socijalno ugroženih porodica bečejske opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име