Početak sanacije objekata OŠ „Zdravko Gložanski“ u Bečeju i Radičeviću zaustavio je zahtev za zaštitu prava koji je Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki uložio jedan od ponuđača na javnoj nabavci, GP Novi Bečej DOO, Novi Bečej. Ovim se otvara mogućnost da sanacija ne počne ove kalendarske godine, budući da Komisija za zaštitu prava žalbe ponuđača rešava i po nekoliko meseci, najčešće ne kraće od tri meseca od datuma podnošenja zahteva za zaštitu prava.

Ukoliko Komisija za zaštitu prava odluči i korist ponuđača koji se žalio, postupak se vraća na ponovno ocenjivanje ponuda, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, dok naručilac, u ovom slučaju Ministarstvo privrede, treba da nadoknadi troškove zaštite prava.

Obaveštenje o podnetom zahtevu za zaštitu prava objavljeno je na Portalu javnih nabavki 16. novembra.

Novobečejska firma je jedna od šest ponuđača koji su konkurisali za posao procenjen na oko 36 miliona dinara, uključujući i porez na dodatu vrednost, s tim da 50 odsto finansira ministarstvo, 50 odsto lokalna samouprava, dok opština snosi troškove PDV-a, te je njen deo oko 21 milion dinara, a ministarstva oko 15 miliona.

Odlukom Ministarstva privrede, koje je i raspisalo javnu nabavku za sanaciju bečejske škole, posao je trebalo da bude poveren grupi ponuđača koju čine Aingor DOO i Sloga Construction, oba iz Kragujevca, na šta se GP Novi Bečej DOO, Novi Bečej žalio, u fazi postupka javne nabavke nakon odluke o dodeli ugovora.

Podsetimo, prema kriterijumu za dodelu ugovora, najniža ponuđena cena, predlog komisije za javnu nabavku jeste da on bude zaključen sa kragujevačkom grupom ponuđača, čija je ponuda 25.665.204 dinara bez PDV, odnosno 30.789.204 dinara sa PDV-om. Pored kragujevačkih, ponude su stigle i od firmi iz Novog Bečeja, Novog Sada, Beograda i Valjeva.

Dodajmo da je javna nabavka pokrenuta 7. septembra, a da je rok pristizanje, odnosno za otvaranje ponuda bio 7. oktobar. Međutim, zbog izmena konkursne dokumentacije, zahtevala zainteresovana lica zbog dodatnih uslova, rok za otvaranje ponuda je produžen na 14. oktobar.

Pod sanacijom zgrade škole podrazumevaju se radovi na krovnoj konstrukciji, radovi na
hidroizolaciji, molersko – farbarski radovi, stolarski i drugi radovi…

Podsetimo na to da bi sanacija zgrade OŠ „Zdravko Gložanski“, u Bečeju i Radičeviću, za šta su Ministarstvo privrede i opština Bečej izdvojili novac, trebalo da počne ove jeseni. Zbog toga će deca koja pohađaju školu u Bečeju, kao i ona u Radičeviću, morati deo tekuće školske godine da provedu u klupama u drugim školama.

Direktorka škole Suzana Đukić je ranije za portal MojBečej.rs izjavila da uprskos molbi da se radovi prolongiraju do raspusta, to nije bilo moguće jer je ministarstvo radove planiralo za ovu godinu. Prema njenim rečima, škola nije mogla da odbije preko potrebnu sanaciju zgrade na kojoj u poslednjih 35 godina nije bilo većih radova.

Za dovođenje objekta u funkcionalno stanje u idejnom projektu su predviđeni sledeći radovi: pretresanje krovne konstrukcije uz obaveznu zamenu svih letava, zamena oluka i opšivki, presecanje svih zidova prizemlja – presecanje se izvesti mašinski uz uvlačenje PVC visokokvalitenog izolacionog materijala, obijanje vlažnog i dotrajalog maltera sa zidova i ponovno malterisanje nakon isušenja, rušenje i ponovna izrada podova u prizemlju, zamena podne obloge u svim prostorijama uz potrebnu izradu izravnavajućeg sloja – predložena je upotreba vinil poda za učionice, ampasovanje i popravka kompletne stolarij, zamena pojedine stolarije, bojenje kompletne stolarije, bojenje unutrašnjih zidova i plafona, kao i kompletne fasade.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Otvoreno o korupciji: Za više transparentnosti i odgovornosti u potiskim javnim finansijama“, koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име