Završetkom obuke u okviru BUMovog programa za sticanje i unapređenje kompetencija društveno odgovornih mladih „POKRENI MEHANIZAM!“ osnažena je generacija omladinskih novinara koja će od 20. jula početi da proizvodi i distribuira vesti koje interesuju omladinu.

Ova grupa mladih će u narednih pet meseci samostalno uređivati omladinsku stranicu u svakom broju “Bečejskih dana”, pisati za internet portal MojBečej.rs i realizovati radio emisiju “BUMOVANJE” svake subote sa početkom u 20 časova, na radiju Active. Polaznici obuke su sami osmislili tematske rubrike u okviru kojih će kreirati izveštaje i priloge, a samo delić toga su Dezinformator, Aktivator, Glas iz dijaspore, Foto konkurs, Preporuke dešavanja i razonode itd…

Obuka u okviru projekta je trajala četiri vikenda i obuhvatala je teme aktivne participacije u zajednici, uloge civilnog sektora, istraživanje medijskog tržišta i interesovanja mladih, teoriju i vežbe o novinarskim žanrovima, pisanje sinopsisa, rad na terenu, etički kodeks… Projekat “Pokreni mehanizam” je treću godinu zaredom finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i proglašen je za najbolje realizovan projekat u 2012. godini.

Polaznicima obuke pripremljene su novinarske akreditacije neophodne za rad na terenu, promo majice i priručnici o novinarstvu, a zvanični sertifikati će biti uručeni na kraju projekta, kada se mladi oprobaju i dokažu u radu za sedmu silu. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име