A tandem kerékpár, ha nem is a vakok számára feltalált kerékpár, mégis általa a vakok és gyengénlátók is lehetőséget kapnak arra, hogy társaikkal közös kerékpártúrákon vegyenek részt. Az óbecsei Rotari klub egy ilyen járgányt adományozott a péterrévei vak kisfiúnak, aki hatalmas örömmel fogadta az ajándékot.

Keljački Nemanja születése után vesztette el látását orvosi figyelmetlenség miatt. Ennek ellenére fivérével együtt jár iskolába, ahol szín kitünő tanuló, és a társaikkal is sok közös programban vesznek részt. Az Rotari klub jóvoltából Nemanja ezentúl a közös kerékpártúrákon is részt vehet az új kétüléses kerékpárnak köszönhetően.

A kerékpár a rotary klub és a belgrádi media oktatási központ által indított Tandem elnevezésű projekt keretében az óbecsei Biga Bojan műhelyéből került ki, aki szintén látássérült, ennek ellenére azonban már nem csak saját részre, de megrendelésre is készít ilyen járműveket.

Bašić Sanja, titkár, Rotari klub – Bojan régi használt kerékpárokból készíti el az új tandem kerékpárokat. Mivel én a péterrévei általános iskolában tanítok és ismerem az ikerpárt, felajánlottam a klub többi tagjának is, hogy adományozzunk nekik egy ilyen járművet. Mindenki örömmel fogadta az ötletet, így megkértük Bojant, készítsen egy kerékpárt az ikrek számára is. A klub természetesen felvásárolta az általa készített tandemet, így az érte kapott pénzből ő tovább gazdálkodhat.

Nemanja mindenkinek örömmel mutatja új kerékpárját, és mindenkit aki szeretbé kipróbálni szivesen elvisz egy körre, új, nem  mindennapi járgányán.

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име