U Biblioteci Bačko Gradište juče, 19. septembra, upriličena je promocija knjige „Druga strana, levo” novinara Nenada Živkovića, a tim povodom okupio se veliki broj poštovalaca dela ovog publiciste.

 

 

Živkovićeva knjiga predstavlja zbirku novinarskih tekstova objavljenih u uvodniku lista „Pančevac”, u periodu 2003 – 2005. godine, kada je on bio glavni i odgovorni urednik lista. Tekstovi predstavljaju svojevrsnu ličnu kritiku i osvrt na, mahom, političke teme koje su bile aktuelne tada, a od kojih je većina vrlo aktuelna i dan danas. „Sloboda se ne dobija, sloboda se otima”, aludirajući na, često, ne baš laku borbu za javno dobro, zaključio je Živković. Predstavljanju knjige odazvao se neuobičajeno veliki broj posetilaca, što meštana, što ljubitelja pisane reči, ali i poštovalaca rada ovog iskusnog novinara, pa ih je bilo iz Bečeja, ali i Novog Sada.

Pored autora, na promociji su govorile i Dunja Šašić, koja je bila zadužena za dizajn knjige i Marijana Đaković, bibliotekarka – edukatorka iz bečejske biblioteke.

Poseban kuriozitet je činjenica o Živkovićevom bačkogradištanskom poreklu, sa majčine strane, preko porodice Popović, te će se autorov književni prvenac naći na policama zavičajne zbirke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име