U posede nećemo ulaziti bez potpisane saglasnosti vlasnika, i sve nastale štete ćemo plaćati u roku od 10 dana, ali tako što će zapisnik o šteti biti obostrano potpisan, i od strane naših procenitelja i od vlasnika, tako da mislim da ćemo imati odličnu saradnju
Predstavnici kompanije NIS u četvrtak 17. septembra posetili su opštinu Novi Bečej kako bi najavili početak izvođenja 3d seizmičkih ispitivanja na području opštine Novi Bečej i upoznali građane sa predstojećim aktivnostima na njihovoj teritoriji. U sklopu istraživanja nafte i gasa, kompanija NIS započinje geofizička istraživanja na području opštine Novi Bečej, Zrenjanin, Žabalj, Temerin, i Bečej. Kako je na sastanku sa predstavnicima opštine Novi Bečej najavljeno, istraživanja će početi krajem septembra 2015. godine, dok se završetak radova planira za mart 2016. godine.
Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej: „NIS nastavlja istraživanja o količini i mestima gasa i nafte u našoj opštini. Istraživanje je započeto pre 2 godine kada je urađeno u više od pola opštine. Sada će se raditi pre svega na području Novog Bečeja i Kumana. NIS je poštovao sve dogovore u predhodnom periodu, tako da smo i mi kao opština i građani koji su učestvovali zadovoljni. Naši sugrađani nemaju potrebe da se brinu da će na bilo koji način biti oštećeni. Nadam se da će izaći u susret NIS-u da što brže i efikasnije obavi svoje istraživanje na obostranu korist“.
Gorica Mandić, direktor sektora za geološka istraživanja NIS-a kaže da se radi o projektu „3D seizmička ispitivanja“. Radovi će biti izvedeni najnovijom Wirelles tehnologijom, bez upotrebe kablova, koja obezbeđuje mnogo manje štete. Što se tiče samih istraživanja, to su istraživanja na osnovu kojih će NIS definisati eventualne potencijalne strukture za buduće geološke istražne radove: „Naša kompanije je u sklopu razvoja resursne baze odnosno geološko istražnih radova planirala jedan od projekata pod nazivom „Turija II“ . U okviru tog projekta u planu je da se uradi 525 km2, a danas smo bili u opštini da predstavimo radove, pošto će se radovi izvoditi na delu teritorije opštine Novi Bečej.“
Gorica Mandić je dodala da je dosadašnja saradnja sa opštinom Novi Bečej bila odlična. Pre početka izvođenja radova, vlasnici i korisnici parcela koje su na liniji radova biće obavešteni o planiranim istraživanjima i ukoliko budu saglasni, potpisaće dokument koji omogućava prolazak kroz njihov posed. Predstavnici NIS-a će se truditi da u toku izvođenja radova ne remete svakodnevni život i rad građana: „Mi se i dalje nastavljamo ponašati društveno odgovorno. Štete koje budemo pravili u toku izvođenja radova ćemo naravno procenjivati zajedno sa vlasnicima. U posede nećemo ulaziti bez podpisane saglasnosti vlasnika, i sve nastale štete ćemo plaćati u roku od 10 dana, ali tako što će zapisnik o šteti biti obostrano podpisan, i od strane naših procenitelja i od vlasnika, tako da mislim da ćemo imati odličnu saradnju“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име