Sa povoljnim vremenskim prilikama, kao što je to uobičajeno, u centru Bečeja niže se skup za skupom. Ovog se juna pripremaju nesvakidašnje manifestacija, ali će i one tradicionalne okupiti posetioce na jednom mestu, u srcu najveće potiske opštine.

Nešto sasvim novo u kulturnoj, ali i turističkoj ponudi u zemlji, jeste činjenica da će Bečej biti domaćin Međunarodnog festivala pozorišne mode, koji će u najvećoj potiskoj opštini biti organizovan od 10. do 20. juna. Ovu manifestaciju će, između ostalog, obuhvatati i drugi po redu Međunarodni festival dečjeg stvaralaštva naziva „Mi i svet oko nas” u organizaciji Asocijacije dečjih stvaralačkih udruženja „Zlatna igla” iz Rusije i podršku opštine Bečej i Turističke organizacije opštine Bečej. U svojevrsnu radnu posetu tada će u varoši kraj Tisi doći i Slava Zajcev, možda i najpoznatiji ruski kreator.

Druga izložba pod nazivom „Ženski kutak“ održaće se od 12. do 14. juna na trgu, gde će pored starih zanata i rukotvoraca ponovo svoj asortiman predstaviti i proizvođači cveća. Prijave za prodajnu postavku traju do 10. juna, a iz udruženja „Biber“ napominju da je broj mesta ograničen. Prijave, ali i detaljne informacije mogu se dobiti na biber.pepper@gmail.com.

Za 13. jun zakazana je manifestacija „Bejbi fest“. Prava rekreativna priredba takmičarskog karaktera u kojoj su akteri najmlađi Bečejci organizuje se narednog petka na trgu. Pravo učešća imaju deca od šest meseci do četiri godine starosti. Prjave za takmičenje su tog dana, na licu mesta. Prva nadmetanja počinju u 17 sati, a discipline su sledeće: puzanje, guranje kolica, poligoni i vožnja bicikla i motorića, za šta treba doneti sopstveno vozilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име