Za knjigu u svakom koferu ima mesta. Mnogi, jer zbog užurbanog tempa života ne stižu da čitaju u meri u kojoj bi možda voleli, upravo godišnje odmore koriste za uživanje u redovima među koricama knjiga.

Iz Narodne biblioteke Bečej za vrele letnje dane i noći i ovog puta preporučuju nešto ozbiljniju literaturu, jer, iako je leto vreme odmora, mozak treba da bude aktivan. Iako je šund upravo začet u književnosti, preporuke bibliotekarke Elizabete Šijačić jesu dela renomiranih i priznatih svetskih i domaćih književnika.

-Naši čitaoci kao preporuku mogu dobiti nobelovce, klasike, putopise, dobre biografije. Među njima izdvajam kineskog književnika, dobitnika Nobelove nagrade, Mo Jen, knjige Žabe i Balada o belom luku, navodi Elizabeta Šijačić. Među spisateljicama koje preporučuje jeste takođe dobitnica prestižne književne nagrade Alis Ekols, ali i Virdžiniju Vulf.

Biblioigre su posebna aktivnost Narodne biblioteke Bečej kojom godinama promovišu čitanje. Već od jeseni mladi će se nadmetati u poznavaju dela Borislava Pekića i Dragana Velikića, budući da je kolektiv biblioteke odlučio da afirmiše domaću literaturu.

Bečejci koje smo pitali mahom čitaju i preporučuju lakšu literaturu. Međutim, neke knjige, malo drugačije tematike, jesu bezvremenske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име