Najverovatnije juče u kasnim večernjim satima ili rano jutros (16. jun) uništen je još jedan od stubova sa javnom rasvetom u Goranskom parku.

Kako saznajemo od Marije Miković iz Pokreta gorana, ona je jutros u 6.45 došla u Goranski park i policiji prijavila vandalski čin, a pozvala je i izvođača radova, koji je nedugo po pozivu zamenio uništeni stup.

Kako nezvanično saznajemo pričinjena šteta se procenjuje na oko 100.000 dinara. Dodajmo na ovaj iznos i nedavnu štetu, nastala dok je postavljanje rasvete bilo u toku, koja je procenjena na oko 200.000 dinara.

kandelabergoranski

Goranski park u Bečeju konačno je pre nekoliko dana dobio javnu rasvetu, 50 godina nakon što je podignut. U parku kraj Tise postavljeno je dvadeset i devet stubova sa LED svetiljkama. Od toga je 17 stubova sa jednom svetiljkom, deset stubova sa dve i dva stuba sa tri. Sve LED svetiljke jačine su 30 vati. Deo novca, oko 4.000.000 dinara je obezbeđen iz budžeta opštine Bečej, dok je preostali deo, budući da investicija košta oko 5.300.000 dinara, finansirao pokrajinski sekretarijat.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име