Gradsko pozorište Bečej sezonu počinje sa novom audio – vizuelnom opremom, osveženim prostorijama u prizemlju i bogatim repertoarom. Prva na programu večeras (20. septembar) je omladinska hit predstava „Leons i Leona”, za sutra koncert priprema Gradski hor. Povodom novog ruha Pozorišnog kluba, ali i početka sezone i u tom prostoru, nastupiti poznati beogradski sastav Jarboli, čiji je koncert zakazan za petak 27. septembar, a posetioci će imati priliku besplatno da čuju ovaj indi sastav, koji beleži više od 20 godina postojanja na domaćoj sceni.

 

 

– Prema uputstvima Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika završena je sanacija dveju kancelarija, a rađena je hidroizolacija, isušivanje, krečenje. Ovo je jedno od trajnih rešenja problema koji nas je mučio, a radovi su koštali 330.000 dinara. Pored toga, rešeni smo bili da se u novu sezonu uđemo i sa osveženim Pozorišnim klubom. Tu je bilo poslova poput krečenja, malterisanja, hoblovanja podova, a dodali smo i sadržaje koji ulepšavaju čitav enterijer. Za te namene potrošeno je oko 70.000 dinara, naveo je direktor pozorišta Zdravko Petrović.

Da teatarska sezona počne na najbolji način, uloženo je i u tehniku. Kupljena je audivizuelna oprema, odnosno, mikseta za zvuk, mikseta za svetlo, tri dimera, što je ujedno i najveća stavka u opremi, te pomoćna oprema u vidu mikrofona i zvučnika. Posao na konkursu za javnu nabavku male vrednosti dobio „Studio Berar” iz Novog Sada. Odatle je nabavljena oprema, njihovi radnici su je instalirali i obučili tehničare u bečejskom pozorištu.

– Nabavka nove opreme je koštala milion dinara. To sve je prvi korak ka profesionalizaciji pozorišne produkcije, jer nam je namera da ne budemo samo dobri domaćini, već i da pravimo sopstvene predstave. U tom smeru su već napravljeni koraci. Naime, od sledeće godine imaćemo profesionalne koprodukcije na srpskom i na mađarskom jeziku, što znači da ćemo gostovati u Srbiji i u Mađarskoj. Drago nam je što lokalna samouprava ima sluha, jer su svi pomenuti radovi i nabavke finansirani iz budžeta opštine, objasnio je Petrović. On je dodao i da se planira zamena reflektora, pa bi tako bili obezbeđeni odlični uslovi za izvođenje dramskih dela na velikoj sceni bečejskog pozorišta. Mladi glumci su već isprobali novu tehniku, a valja istaći da je njihova predstava „Leons i Leona” ove jeseni već nekoliko puta napunila salu. Večeras od 20 sati ova hit predstava je ponovo na programu, a ulaznica košta simboličnih 50 dinara.

Naredne večeri nastupa Gradskih hor, koji je pripremio svečani koncert. Na repertoaru, od 20 sati, naći će se kompozicije popularne zabavne muzike raznih žanrova 20. i 21. veka, filmska muzika, izvorne srpske i ruske pesme, crnačka duhovna muzika. Dirigentkinja hora je Nataša Radosavljević, a sutrašnji nastup obogatiće i mnogobrojni gosti. To su Dečji hor „Bubamare“, te mecosopran, profesorka Gužvanj Izabela, članovi hora Narodnog pozorišta iz Beograda: Boris Postovnik, tenor, Boris Babik, takođe tenor i Vuk Radonjić, bas. Podršku bečejskom horu daće i Damir Jazvin i Milovan Mišković, koji će se predstaviti gitarama, dok su korepetitorke sutrašnjeg nastupa profesorke Đijanta Lovaš i Olga Vučković. Ulaznica na ovu muzičku poslasticu iznosi 100 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име