Više nema rupe obrasle korovom kraj saobraćajnica na ulazu u Bečej iz pravaca Novi Bečej i Novi Sad, već će se za dan ili dva kolona automobila i kamiona kretati novim kružnim tokom. Nisu zaboravljeni ni biciklisti i pešaci, pa će se graditi i staza za njih, kako bi žitelji prigradskog naselja Botra bezbedno stizali do svojih domova.

-Kako smo i obećali, evo početkom novembra će biti završen kapitalni saobraćajni projekat, kružni tok iz pravaca državnih puteva Prvog B reda broj 15 i Drugog A reda beoj 102. Kompletnu investiciju vrednu oko 35 miliona dinara finansiralo je JP „Putevi Srbije“, a naš udeo oko 4,5 miliona dinara utrošen je na postavljanje javne rasvete i zelenila. Prvi deo radova poveren je šabačkoj firmi Jugokop Podrinje, koja je poslove radila s članom grupacije Vojvodinaput Bačkaput, posao oko postavljanja osvetljenja radi novosadska firma „Evropa elektro“ u saradnji sa somborskim „Feltom“, a radove na ozelenjavanju obaviće ovdašnje JP „Komunalac“, rekao nam je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Najave da će od od ponedeljka, 2. novembra, saobraćaj kružnim tokom moći nesmetano da se odvija nisu tačne, ali nisu ni daleko od istine. Jer, kako su nam danas, prvog novembarskog dana, na samom gradilištu rekli izvođači radova i saobraćajna policija koja kontroliše bezbednost saobraćaja tokom radova, sada se postavlja elektro instalacija za javnu rasvetu i realno je očekivati da će saobraćaj kružnim tokom nesmetano početi da se odvija od srede, 4. novembra.

-Molimo učesnike u saobraćaju da još malo imaju strpljenja. Istina je da će se za par dana saobraćaj kružnim tokom nesmetano odvijati, ali će, s vremena na vreme, biti izvesnog zastoja zbog realizacije dodatnog projekta, koji se odnosi na biciklističku i pešačku stazu. U svakom slučaju, kada sve bude gotovo, biće to savremena i za saobraćaj bezbedna, a to nam je bio cilj, raskrsnica u kojoj će nesmetano moći da se kreću automobili, bicikli, kamioni, motori i pešaci, zaključuje prvi čovek bečejske opštine Vuk Radojević. Na samom gradilištu smo saznali da će se trasa dosadašnjih kolovoznih traka delom koristiti za dodatni projekat. Tačnije, na mestu desne kolovozne trake trebala bi da se postavi staza za bicikliste i pešake, a aktuelna leva kolovozna traka, tik uz novoizgrađeni kružni tok, biće zeleni pojas.

U svakom slučaju, sve će pravu sliku dobiti na proleće, kada zeleni pojas bude u svom prirodnom koloritu, a ne kao do sada obrastao korovom koji je uticao na preglednost, samim tim i bezbednost, raskrsnice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име