Bečejske srednje škole imaju visoke ocene eksterne komisije Ministarstva prosvete, a pored toga i dugu tradiciju.

Međutim, osim što je sa godinama u školskim klupama sve manje dece, srednje, mešovite škole u okolini su poslednjih nekoliko godina otvorile odeljenja gimnazije, ekonomske škole, pa je u Bečeju smanjen broj đaka putnika, dok, sa druge strane, ekstarna evaluacija resornog ministarstva pokazuje da njihov rad nije na nivou bečejskih škola. Time možda najviše gube đaci, jer je, upravo zbog kontrole ministarstva, odnosno ocene, upitan kvalitet organizovanja nastave, pa i obrazovanja koje dobijaju u tim školama.

Nova Uredba o mreži srednjih škola koju je potpisao ministar prosvete Mladen Šarčević može da ide u korist Bečejcima, budući da je njom jasno precizirano u kom slučaju mogu da se otvaranju odeljenja u mešovitim školama, kao i kog tipa mogu da budu. Ta uredba treba da se poštuje, kaže direktorka Ekonomsko – trgovinske škole u Bečeju Gordana Kovačev i dodaje da će ona sa kolegama direktorima organizovano istupiti prema svim relevantnim instuticijama.

-Postojanje mešovite škole neće se odobravati u onim opštinama koje su udaljene na oko 20 kilometara od onih gde već postoje takvi obrazovni profili, ističe Kovačev.

Pogledajte TV prilog

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име