Prema izveštaju o sprovedenom postupku skidanja useva sa uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Novi Bečej, za agroekonomsku 2015/2016. godinu, ostvaren je ukupan prihod od 1.862.980 dinara, koji je umanjen za troškove radova koje je imala opština Novi Bečej, kao i za troškove skladištenja useva, pa je u budžet Republike Srbije uplaćeno ukupno 1.158.652 dinara.

Opština Novi Bečej od toga je prihodovala ukupno 463.461 dinar, potvrdio je danas zamenik predsednika opštine Branko Svilengaćin: „Ono što je bitno naglasiti i ono što će na sutrašnjoj sednici Opštinskog veća biti dato na glasanje, jeste zaključak kojim se ostvarena budžetska sredstva od postupka skidanja useva odobravaju za protivgradnu odbranu u opštinu Novi Bečej u 2016. godini. Mislim da je to dobra prilika da ova namenska sredstva vratimo u poljoprivredu. Protivgradna zaštita je važna za poljoprivrednike, a dodatna sredstva su način da je ojačamo.“

Da podsetimo, u skladu sa Odlukom o skidanju useva sa uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Novi Bečej, predsednik opštine Saša Maksimović imenovao je komisiju koja je sprovela ovaj postupak, a od useva su skinuti pšenica, suncokret i kukuruz. Ukupna površina uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta iznosi 29,37 hektara, a kompletan izveštaj o sprovedenom postupku skidanja useva biće dostupan na zvaničnom sajtu opštine Novi Bečej.

Danilo Gurjanov

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име