Zbog čega je sport u lokalnim samoupravama u Vojvodini, iako postoje kvalitetni akti, nedovoljno dobro uređen, kao i kakva je uloga i nadležnost sekretarijata za sport i omladinu u tome, razgovarali smo sa Brankom Vujovićem.

On je pozdravio aktivnosti Bečejskog udruženja mladih u cilju da se otvori tema finansiranja sporta, a na prvom seminaru održanom na Tari, Vujović je govorio o aktivnostima pokrajinskog sekretarijata s tim u vezi.

Iako primera dobre prakse ima, nije retkost da jedna lokalna samouprava u smislu sporta i poštovanja zakona i drugih akata dobro funkcioniše, a da je situacija u susednoj suprotna. Razloga tome ima mnogo, kaže naš sagovornik. Sportski klubovi mahom se žale na količinu novca koja im sleduju iz lokalnih budžeta.

Vujović nije optimističan po pitanju povećanja sredstava za sport, ali ističe da postoje načini da se ona efikasnije rasporede. Branko Vujović navodi da postoji dobra platforma za uređenje sporta na lokalnom nivou, i to zahvaljujući aktivnostima resornog ministarstva i sekretarijata.

Bečejsko udruženje mladih (BUM) realizuje projekat „Aktivni mladi za transparentnije i odgovornije finansiranje sporta u Republici Srbiji“, a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име