Još jedan sastanak u Vladi republike Srbije povodom rešavanja pitanja socijalne pomoći za bivše radnike PIK-a Bečej organizovan je prošle nedelje.

Predstavnici bivših „pikovaca“ zajedno sa predsednikom opštine Bečej Vukom Radojevićem predstavili su u kabinetu premijera Aleksandra Vučića podatke o bivšim radnicima koji su ostali na Nacionalnoj službi za zapošljavanje i kojima je potrebna novčana pomoć. Sa bečejskom delegacijom, kao i prošli put, razgovarao je šef kabineta predsednika Vlade Ivica Kojić.

O tome koliko će novca na ime socijalne pomoći dobiti bivši radnici nekadašnjeg poljoprivrednog giganta nije još poznato. Novčanu pomoć dobiće samo oni koji na dan isplate budu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, rekao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Zaključak Vlade povodom socijalne pomoći za bivše „pikovce“ trebalo bi da bude usvojen polovinom sledećeg meseca, dok će novac biti isplaćen nakon izbora.

Inače, ukupno 754 radnika je 28. decembra prošle goidne ostalo bez posla, a prema podacima kojima raspolažemo od pre tri nedelje u preduzeću je radno angažovano 786 lica. Novac za pomoć više od 600 bivših radnika PIK-a Bečej koji su ostali bez posla, obezbediće Vlada, a preusmeriće ga na opštinu Bečej.

Bivši radnici PIK-a Bečej okupljali su se gotovo svakodnevno ispred zgrade opštine Bečej oko šest nedelja ove godine, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog otkaza i ukazali na tešku situaciju u kojoj su se našli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име