Saradnja bečejske opštine s Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku i mineralne sirovine postaje sve vidljivija i opipljivija. Vidljivija, jer je reč o rekonstrukciji javne rasvete oko USKAO „Đorđe Predin Badža, a opipljivija, pošto se postavljanjem novih štedljivih svetiljki postiže značajna energetska efikasnost i ostvariju ekonomski efekti.

Nakon što je jesenas kompletno rekonstruisana javna rasveta oko hrama sportova, na red je došlo i unutrašnje osvetljenje. U pitanju je investicija vredna oko 9.000.000 dinara, s tim da je učešće opštine u iznosu od 3.000.000 dinara. Ovog puta je izostala izmena osvetljenja na zatvorenom plivalištu, ali je u planu da se i ona, kao i rasveta oko otvorenog bazena renoviraju.

Prema rečima direktora sportskog centra Dejana Stanojeva u planu je realizacija i drugih projekata kojima bi se postigli efekti značajne uštede novca, ali i resursa. Jer, osim što će rekonstrukcija javne rasvete i unutrašnjeg osvetljenja znatno rasteretiti budžet (račun za struju u sportskom centru iznosi i do 700.000 dinara mesečno), planirano je da se iskoristi energija Sunca, odnosno da se ugrade solarni paneli. Prema rečima direktora USKAO „Đorđe Predin Badža“ prvi su put lane, nakon osnivanja sportskog centra (1979. godine) krečeni zidovi, a jedino što je ostalo ovog puta jeste sportska hala, što je i očigledno sada kada je postavljena nova rasveta.

Najavljene su i druge investicije koje bi upotpunile kompleks sportskog centra i okruženje. U pitanju je trim staza u Goranskom parku, a Kancelarija za mlade opštine Bečej, kako smo saznali, radi na pripremi takvog projekta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име