Zahvaljujući dobroj organizaciji i štednji, godina za nama u opštini Novi Bečej, okarakterisana je kao uspešna. U novogodišnjem intervjuu za portal MojBečej, predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović, ističe najznačajnije aktivnosti I najavljuje nove za 2016. godinu. Značajna ulaganja u poljoprivredu, socijalna izdvajanja, unapređenje infrastrukture, i, naravno, turizam, obeležili su 2015. godinu. Prema rečima Saše Šućurovića, u prethodnom periodu nije bilo zaduživanja, a uprkos štednji, realizovan je znatan broj investicija i to u infrastrukturu.

Solidna su sredstva ostvarena od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, u pitanju je oko 70 miliona dinara, a taj novac je, kako zakon nalaže, vraćen u atar. Gospojina, kao perjanica novobečejskog turizma, dobila je nagradu za najbolju manifestaciju u Jugoistočnoj Evropi. Međutim, ona nije jedina u turističkoj ponudi ove banatske opštine. Tu je još 30 manifestacija i 25 vikenada sa atraktivnim programom koji dovodi turiste u Novi Bečej. Sa željom da Novi Bečej postane turistički centar, pa i regiona, te daljim razvojem malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava, ulaganjima u infrastrukturu, kojih je bilo, ali posla ima još, čelnici novobčejske opštine ulaze u novu godinu.

U prvom delu 2016. godine, lokalna samouprava akcenat će staviti na vodovodnu mrežu. Naseljeno mesto u koje će se u narednoj godini više ulagati u oblasti infrastrukture je Kumane. Najstariji hrast nalazi se sada na teritoriji opštine Novi Bečej, a upravo je to destinacija koja se u tom mestu izdvaja. Međutim, ne treba zaobići ni specifičnu poljoprivrednu proizvodnju.

Predsednik opštine poželeo je sugrađanima uspešnu novu godinu i čestitao predstojeće praznike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име