Novinar Bora Otić, autor kultne emisije „Petkazanje“, promovisaće knjigu čiji je autor, naziva „Šorom, sredom”. Ovaj događaj biće upriličen u galeriji „Selo“ Doma kulture opštine Novi Bečej u petak 4. decembra.

Promocija knjige počeće u 19 sati, a publiku dočekuju uz vojvođansku atmosferu, tamburaše i vinare. Knjiga se sastoji od sabranih priča nastalih tokom 12 godina pripremanja emisije „Petkazanje“, delom objavljivanih u kolumni „Šorom s Borom“. Ona predstavlja sažetak najzanimljivijih detalja dugogodišnjeg rada pripremanja emisije „Petkazanje”. Ispisane su priče iz svakodnevnice, priče o običnom čoveku, navikama, običajima i ljudima koji su satkali godine njegovog života i sam život. Priče su delom izmišljene, a delom stvarne.

Knjiga „Šorom, sredom” izašla je u izdanju Prometeja. Delo poznatog voditelja se sastoji od više pojedinačnih priča, koje prikazuju način života u ravnici. Knjiga je dokument o Vojvodini kao celini, nastala iz autorove želje da sačuva od zaborava nematerijalnu baštinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име