Radio dramom „Jovan Knežević Caca“, teatrologa Dimitrija Mađareva i predstavom „Juriš u budućnost“, Gradskog pozorišta iz Jagodine, koja je odigrana u čast nagrađenih, završen je Festival komedije Jovan Knežević Caca u Novom Bečeju. „Cacinu lent“ u za najbolju predstavu dobilo je Trsteničko pozorište za „Ženske razgovore“ Duška Radovića.

 

Pobedničkom lentom „Ženski razgovori“ obezbedili su učešće na Danima komedije u Jagodini. Isto priznanje dobili su i reditelj ove predstave Branislav Stefanović a Gorica Milojević za najbolju žensku ulogu. Za najbolju mušku ulogu Lentom je nagrađen glumac Pozorišta Bata Bulić iz Petrovca na Mlavi Dobrivoje Petrović za ulogu Ilije Čvorovića u predstavi „Balkanski Špijun” Dušana Kovačevića u režiji Miloša Jagodića.

Ocena Saše Milenkovića, jednog od organizatora festivala je da se domaća komedija vratila na scenu.

– Do pre par godina su se uglavnom igrali strani autori. Ono što posebno treba naglasiti je da smo obnovili vrlo kvalitetnu saradnju sa Pozorišnim muzejom. U gostima nam je bila velika dramska umetnica Mira Banjac, koja je otvorila festival. Postigli smo dogovor sa organizatorima festivala „Dani komedije“ iz Jagodine, da pobednička predstava sa našeg festivala igra na njihovom festivalu. Takođe, pozvali su nas da jedan dan na njihovom festivalu promovišemo Novi Bečej, amatersko pozorište i Festival komedije. Tako da ćemo imati priliku da učestvujemo na jednom od najvećih festivala u Evropi. Novobečejska publika se odvikla od festivala, odvikla od svakodnevnog odlaska u pozorište. Poseta nije bila loša, ali mogla je da bude mnogo bolja. Pozivam sve Novobečejce da nam pomognu, da ovaj festival bude veći, da ga ispratimo kako treba, rezultat će sigurno biti bolji, a Novi Bečej će se vratiti na pozorišnu mapu, rekao je Saša Milenković.

Pored predstava tokom pet dana Festivala otvorena je izložba Lica Mire Banjac i predstavljena knjiga Zorana Maksimovića posvećena ovoj glumici. Predstavljena je i monografija Dani komedije 40 godina Živorada Đorđevića.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име