Posle ukrašavanja novobečejskih ulica, u centru te banatske opštine postavljena je velika jelka koju će tradicionalno 23. decembra okititi deca predškolskih i školskih uzrasta.

-Ove godine smo rešili da na vreme postavimo jelku, tako da smo izašli na teren malo ranije nego inače. Na jelku će biti postavljena dekorativna rasveta, a onda za malo više od nedelju dana sledi i tradicionalno kićenje jelke od strane dece. Trudimo se da sve bude na vreme i lepo, rekla je Sofija Blažin, pejzažni arhitekta JP „Komunalac“.

Prostor oko velike jelke u centru Novog Bečeja i ove godine će upotpuniti dekorativna kućica za Deda Mraza, koja je prethodnih godina bila popularno mesto za pravljenje zimskih i novogodišnjih fotografija. Tradicionalno kićenje jelke i dočekivanje Deda Mraza, koje će se održati u petak 23. decembra sa početkom u 10 časova, i ove godine organizuje Turistička organizacija opštine Novi Bečej. Saša Dujin, v.d. direktora Turističke organizacije, najavljuje najpre kićenje od strane predškolaca, koji će ukrasiti najniže grane, a potom će više grane okititi osnovnoškolci i srednjoškolci.

 -Zamolićemo srednjoškolce sa smera dizajna, kao što je to bilo i prethodnih godina, da osmisle dekoracije za više grane jelke, koje dečica ne mogu da dohvate. Sve vreme će program pratiti zanimljive animatorske igrice, a onda dočekujemo i neizbežnog Deda Mraza, uz sve ono što ide uz ovakvu vrstu manifestacije, zaključuje Dujin.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име