Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović potpisao je na svečanosti obeležavanja Dana Muzeja Vojvodine u Novom Sadu protokol o saradnji opštine Novi Bečej sa ovom institucijom kulture.

Direktorka Muzeja Vojvodine Agneš Ozer istakla je u svom obraćanju da Muzej Vojvodine neguje saradnju sa mnogim institucijama, ali i sa lokalnim samoupravama kao što je novobečejska. Ona se zahvalila opštini Novi Bečej na velikoj podršci koju pruža arheološkim istraživanjima Borđoša, neolitskog naselja u opštini Novi Bečej.

-Podržavamo Muzej Vojvodine, naročito njihove arheologe, koji zajedno sa arheolozima iz Nemačke već tri godine vrše istraživanja na našem Borđošu. Podršku ćemo svakako nastaviti da pružamo, a nadamo se i uzajamnoj podršci, jer je plan lokalne samouprave u narednim godinama osnivanje Gradskog muzeja u Novom Bečeju, rekao je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Nakon potpisivanja protokola o saradnji opštine Novi Bečej i Muzeja Vojvodine, uručene su i tradicionalne zahvalnice institucijama i pojednicima koji su doprineli radu Muzeja u 2016. godini. Zahvalnice su dobili i Novobečejci Novica Blažin, Matija Kovač i Dragan Rauški. Povodom Dana Muzeja Vojvodine otvorena je i velika izložba u čast 300. godišnjice Slovaka u Vojvodini.

Danilo Gurjanov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име