Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević zajedno sa direktorom Javnog preduzeća „Vodokanal“ Zoranom Grbićem obišao je završene radove na iskopavanju dva nova bunara u krugu Fabrike za proizvodnju i distribuciju pijaće vode u Bečeju.
Radove u vrednosti od oko 27 miliona dinara u potpunosti je finansirao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a ova investicija doprineće povećanju kapaciteta Fabrike vode što će za rezultat imati bolje i kvalitetnije vodosnabdevanje na teritoriji opštine Bečej, kao i mogućnost za priključenje novih korisnika iz oblasti privrede.
-O tome koliko nam je važno pouzdano vodosnabdevanje možda najbolje govori podatak da je od 2014. godine do danas u proseku bušen po jedan bunar godišnje. U tom periodu u JP „Vodokanal“, za bušenje novih bunara i izgradnju kanalizacione mreže, uloženo je oko 300 miliona dinara iz viših nivoa vlasti, s tim da smo mi kao lokalna samouprava u pojedinim projektima učestvovali sa sredstvima u visini od 20 do 30 odsto, rekao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.
On je rekao da je opština Bečej potpisala još jedan ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kojim se obezbeđuje izgradnja magistralnih vodova vodovodne mreže u Bačkom Petrovom Selu u ukupnom iznosu od oko 90 miliona dinara.
-Pokrajinski sekretarijat izdvojiće oko 50 miliona dinara, a opština Bečej blizu 40 miliona dinara. U prethodnom periodu smo izgradili vodozahvat i to je bio projekat od oko 50 miliona dinara. Tom prilikom je takođe bio urađen vod do naselja, a sada sa ovim projektom radimo magistralne vodove u dužini od oko tri kilometra, što će doprineti boljem snabdevanju i stanilnijem pritisku u svim delovima sela, rekao je Radojević.
On je kazao i da je lokalna samouprava „nedvosmisleno pokazala da želi da reši višedecenijski problem pijaće vode u Bačkom Petrovom Selu i da će nastaviti sa investicijama u toj oblasti“.

Пројекат „Јавни интерес у фокусу грађана општине Бечеј“ суфинансиран је из буџета општине Бечеј. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име