U saradnji sa Francuskim institutom, Gradsko pozorište Bečej i ove godine organizuje bioskop na otvorenom.

 

– Ovog puta prikazaćemo ciklus „Novi francuski film“. Sve projekcije predviđene su u bašti Pozorišnog kluba od 20 časova. Ulaz je, kao i lane, besplatan, kažu iz bečejskog pozorišta. Četiri savremena ostvarenja francuske kinamatografije na repertoaru su Letnjeg bioskopa od ponedeljka do četvrtka.

 

Raspored projekcija:

 

11. avgust

„Državni posao“ (2011, 112’)

Režija: Pjer Šeler

Igraju: Olivije Gurme, Mišel Blan, Zabu Brajtman

Siže: Ministra transporta bude u sred noći, desila se naizgled banalna saobraćajna nesreća koja zapravo može da ima nesagledive posledice po celu državu. Kreće odiseja jednog čoveka kroz lavirinte politike i državnih službi… „Odavno svet politike nije pokazan na tako uzbudljiv i intezivan način…“ (20 minutes).

 

12. avgust

38 svedoka (2012, 104’)

Režija: Lika Belvo

Igraju: Ivan Atal, Sofi Kenton, Nikol Garsija

Siže: Stanari zgrade u ulici Pariz su u stanju šoka, devojka je zverski ubijena u njihovom dvorištu. Niko ništa nije video, ni čuo. Bar tako izgleda. Luj Morvan stiže dan posle tragedije i zatiče tmurnu atmosferu u zgradi. Slučajno saznaje da se kobne noći čuo plač koji su svi stanari morali da čuju… „Mračan, uzbudljiv, intezivan triler koji nikog ne ostavlja ravnodušnim“ (Le Monde).

 

13. avgust Jednog jutra (2011, 91’)

Režija: Žan-Mark Mutu Igraju: Žan-Pjer Darusen, Valeri Drevil, Gzavije Bovoa

Siže: Jednog jutra Pol Vertre, uspešni bankar, voljeni muž i odgovoran otac dolazi na svoje radno mesto sa pištoljem, ubija dvojicu svojih šefova i zabarikadira se u svoju kancelariju. Dok policija pokušava da dođe do njega pratimo šta ga je dovelo do tog strašnog čina… „Ledena, gotovo hirurška analiza slučaja sa izvanrednim glumcima…“ (Le Figaro).

 

14. avgust Anđela i Toni (2011, 87’)

Režija: Aliks Delaport

Igraju: Klotild Esme, Gregori Gadboa, Evlin Didi

Siže: Anđela, prelepa tajnovita žena sa mračnom prošlošću, dolazi u mali ribarski gradić u Normandiji. Tu upoznaje Tonija, profesionalnog ribara sa kojim otpočinje vezu. Toni je zaveden ali sumnjičav šta jedna takva žena nalazi u njemu… „Neobična ljubavna priča na tragu braće Darden“ (Marianne). „Debitanski film koji najavljuje veliku karijeru mlade rediteljke“ (Elle).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име