Odbornici Skupštine opštine Bečej će u četvrtak 14. decembra razmatrati predlog za novog načelnika Štaba za vandredne situacije opštine Bečej i izmene finansijskih planova bečejskih ustanova.

Za novog načelnika opštinskog štaba za vanredne situacije predložen je Petar Lakov, samostalni policijskog inspektora, umesto dosadašnjeg Gorana Korcebe.

Na dnevnom redu 26. sednice SO Bečej su i treće izmene finansijskog plana Centra za socijalni rad (u delu koji finansira opština Bečej), a koje se predlažu zbog Trećeg rebalansa budžeta opštine Bečej. Time Centar za socijalni rad Bečej ima ukupno smanjenje rashoda od 1.450.000 dinara, od toga za Centar za socijalni rad u iznosu od 950.000 dinara i za Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u iznosu od 500.000 dinara.

Prema navodima direktorke Ivone Božović iz zapisnika sa sednice Upravnog odbora te ustanove smanjenje budžeta neće uticati na poslovanje Centra, niti Dnevnog boravka.

Pored Centra za socijalni rad, finansijskih izmena zbog trećeg rebalansa, ima i u Gradskom muzeju Bečej i Narodnoj biblioteci Bečej.

Interesantno je da su upravni odbori o ovim izmenama glasali na sednicama još krajem oktobra i početkom novembra, a da pred lokalni parlament na saglasnost stižu nakon više od mesec, odnosno skoro dva meseca. Podsetimo, treći rebalans budžeta opštine Bečej usvojen je 19. oktobra.

Podsetimo na to da su bečejski odbornici u skupštinskoj sali sedeli pre skoro dve nedelje, kao i da je tu sednicu obeležila žučna rasprava. Tada su, naime, uz skoro jednosatnu raspravu, usvojili  izveštaj o poslovanju Link FTO za prošlu godinu. Rasprava o poslovanju ovog preduzeća čiji je vlasnik opština Bečej zajedno sa PIK Bečej, obeležila je današnje skupštinsko zasedanje.

Rasprava po ovom pitanju vodila se isključivo između odbornika Samo lokalno Milana Bokuna i predsednika skupštine i predsednika opštine, a na kraju se uključio član Skupštine tog društva Dušan Jovanović.

Pored toga, odbornici Skupštine opštine dali su saglasnost na predlog pokrivanja gubitka „Link FTO” DOO Bečej u prošloj godini, kao na treće izmene i dopune aktuelnog programa poslovanja Javnog preduzeća „Komunalac“ Bečej, ali bez diskusije za skupštinskom govornicom.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име