Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Bečej za predsednika Skupštine Bečej izabran je danas (19. maj) Nenad Tomašević (Srpski pokret obnove). Zamenik predsednika SO Bečej ovom prilikom nije izabran, budući da nije bilo predloženih, dok će, prema rečima predsednika SO Bečej Tomaševića, on ubrzo predložiti kandidata za predsednika opštine Bečej. Oršolja Momčilović takođe je ponovo postavljena za sekretara lokalnog parlamenta.

Za predsednika lokalnog parlamenta glasa se tajno, na predlog najmanje 12 odbornika, a Tomaševića je ovom prilikom glasanjem podržao 31 odbornik, od ukupno 36.

Podsetimo, Tomašević je bio na čelu lokalnog parlamenta od februara 2015. godine, a danas je izabran na mandat predsednika skupštine opštine Bečej na četiri godine.

On je rekao da neće praviti razliku između odbornika vladajuće koalicije i opozicije i da očekuje kvalitetan rad odbornika, kao i da u ovom sazivu neće biti problema sa kvorumom, kakvih je bilo u prethodnom.

Konstitutivnom sednicom predsedavao je najstariji odbornik Aleksandar Vrsajkov, zajedno sa Slobodanom Kvrgićem i Bojanom Markovićem, najmlađim odbornicima.

Sednici su prisustvovali svi kandidati za odbornike SO Bečej, njih 36.

Zamenik predsednika skupštine ovom prilikom nije izabran, jer nije bilo predloga.

Oršolja Momčilović postavljena je danas za sekretara skupštine opštine Bečej.

Tomašević je na kraju zasedanja rekao da će u skorijem periodu predložiti kandidata za predsednika opštine i pozvao odbornike da obrazuju odborničke grupe.

Na početku sednice verifikacioni odbor u sastavu Svetlana Vuletić, Svetlana Dinić i Igor Kiš potvrdio je mandate kandidatima za odbornike lokalnog parlamenta.

Predstavnici pokreta Dosta je bilo kažu da će zastupati interese građana opštine Bečej i da će uoči sednica razgovariti sa građanima.

Prema rečima Svetlane Dinić, odbornice Dosta je bilo, oni će se zalagati za to da se glas građana opštine Bečej čuje u lokalnoj skupštini, budući da, kako je istakla, to nije bio ranije slučaj. Zbog toga će pokret organizovati svojevrsne dane otvorenih vrata.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име