Sa konstitutivne sednice SO Bečej

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Bečej održana prošlog petka (21. avgust) nije prošla samo u znaku verifikovanja mandata odbornika koji će u naredne četiri godine donositi odluke u ime građana, već je, u poslednji čas, odlučeno da se tog dana imenuju i novi članovi Opštinskog veća opštine Bečej.

Pored toga, nakon verifikovanja mandata odmah su izabrani predsednik i zamenik predsednika Skupštine opštine.

Igor Kiš, iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) na čelu Skupštine opštine Bečej biće naredne četiri godine. Na tom mestu je do sada bio Nenad Tomašević (Pokret za obnovu Kraljevine Srbije – POKS) koji će u novom mandatu biti zamenik predsednika lokalnog parlamenta. Njihove biografije koje su predate odbornicima pročitajte u nastavku Igor Kiš i Nenad Tomasevic.

Novi sekretar Skupštine opštine Bečej je Žolt Lovaši Latinčić (SVM), a zamenica sekretara Irina Korenoj Vračarić (POKS). Njihove radne biografije pogledajte u nastavku – Žolt Lovaši Latinčić i Irina Korenoj Vračarić.

Opštinsko veće opštine Bečej, na čijem je čelu predsednik opštine, kao i njegov zamenik, od ovog mandata ima ukupno devet članova, dva manje u odnosu ranije, budući da je statutom smanjen broj.

Pored Dragana Tošića, predsednika i njegove zamenice Svetlane Vuletić, oboje iz Srpske napredne stranke (SNS), članovi aktuelne lokalne vlade su i Dalila Dujaković, Dane Mandić, Anđelko Mišković, Dušan Milovanov, Dragan Kovačev koje je delegirao SNS, dok su dva mesta u lokalnoj vladi pripala i Savezu vojvođanskih Mađara, te su njihov predlog Emeše Đere Dečov i Balaž Serda.

Sa njihovim radnim biografijama možete da se upoznate u nastavku –

Dragan Tošić, Svetlana Vuletić, Dalila Dujaković, Dane Mandić, Anđelko Mišković, Dušan Milovanov, Dragan Kovačev, Emeše Đere Dečov i Balaž Serda.

Dodajmo i da resori – oblasti za koje će navedeni članovi veća biti zaduženi do sada nisu definisani, bar ne zvanično.

Obaveze funkcionera po stupanju na funkciju

Osnovna pravila o vršenju javne funkcije sadržana su u odredbama člana 27. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije: „Funkcioner je dužan da javnu funkciju vrši tako da javni interes ne podredi privatnom. Funkcioner je dužan da se pridržava propisa koji uređuju njegova prava i obaveze i da stvara i održava poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije. Funkcioner je dužan da izbegava stvaranje odnosa zavisnosti prema licu koje bi moglo da utiče na njegovu nepristrasnost u vršenju javne funkcije, a u slučaju da ne može da izbegne takav odnos ili takav odnos već postoji, da učini sve što je potrebno radi zaštite javnog interesa. Funkcioner ne sme da koristi javnu funkciju za sticanje bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice.“

Funkcioner je dužan da po stupanju na javnu funkciju Agenciji za borbu protiv korupcije podnese izveštaj o svojoj imovini i prihodima, odnosno pravu korišćenja stana za službene potrebe i o imovini i prihodima supružnika ili vanbračnog partnera, kao i maloletne dece ukoliko žive u istom porodičnom domaćinstvu, prema stanju na dan izbora, postavljenja ili imenovanja.

Funkcioner koji je ponovo izabran, imenovan ili postavljen na istu javnu funkciju ne mora ponovo da popunjava Izveštaj, pod uslovom da nema nikakvih promena u odnosu na podatke iz prethodno podnetog Izveštaja, ali je dužan da o tome podneskom obavesti Agenciju.

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

5 KOMENTARA

  1. Jak ,,kraljev“ magistar ekonomskih nauka kad ne ume ni CV da napiše jako treba. Koje je to škole završio i gde? Na kom fakultetu je studirao i kada? Da li je magistrirao u Bečejskom sportskom centru na univerzitetu Braća Karić, koje godine? Na kom fakultetu je na doktorskim studijama?
    Radno iskustvo? Gde je, kada i koliko radio? Molim da se tražene informacije dopune i objave!

  2. Sve stručnjak do stručnjaka, svi sa zavidnim radnim iskustvom i referencama. Dakle to je ono najbolje što SNS, POKS i SVM ima? Da nije žalosno bilo bi smešno! Dno dna!

  3. Baviti se politikom, je najbolji biznis u Srbiji, a i šire, posebno ako ste na vlasti. Shodno tome, dovoljno je u CV napisati koliko ste se bavili politikom i to je dovoljno, jel to je pokazatelj koliko ste dobar biznismen. Oni koji su zavidni na tome, greše, jel je zavist, greh. Što se, vi zavidni, ne bavite politikom, najboljim biznisom ?
    Ali, politika i moral su u koliziji. Političari su uglavnom nemoralni ljudi, a nemoral je najveći greh.

  4. Ceo Bečej nam je pun pametnjakovića i stručnjaka. Dali mislite da rade za platu od 40.000 dinara. Zauzeli fotelje i samo gledaju i razmisljaju šta ce da pokradu. Jadni ljudi rade za 35.000 dinara a oni sto funkcija. Te vamo direktor pa vamo zamenik pa ovde šef pa onde gazda. E moja zemljo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име