Odbornici Skupštine opštine Bečej, u želji da ispoštuje sve odredbe novog Zakona o javnim preduzećima, imaće priliku da usvoje usklađene statute javnih preduzeća na sednici koja će biti održana u petak 26. aprila.

Novi statuti bečejskih javnih preduzeća usvojeni su juče na Opštinskog veću i upućeni odbornicima na glasanje.

– Jednoglasno su usvojeni svi predlozi rešenja i na sledećoj sednici Skupštine opštine svi predlozi rešenja o davanju saglasnosti na statut javnih preduzeća biti na dnevnom redu. Očekujem da dobijemo apsolutnu podršku, bez obzira na pozicione i opozicione odbornike, rekao je Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej.

Radojević je novi Zakon o javnim preduzećima nazvao revolucionarnim, a na pitanje da li će ukidanje upravnih odbora i uspostavljanje samo nadzornih izazvati varnice u samim strankama na vlasti i probleme u koaliciji, odgovorio:

– Ovo jeste ogroman iskorak u odnosu na prethodni zakon, gde su jasno definisani kriterijumi za članove novih nadzornih odbora koji su daleko viši i strožiji u odnosu na prethodne upravne odbore. To je ono što raduje i verujem da će svi odbornici Skupštine opštine Bečej prepoznati u tome interes lokalne samouprave i boljeg rada svih tih preduzeća. Takođe, verujem da će i svi ostali koalicioni partneri, kao i mi u Srpskoj naprednoj stranci, apsolutno postupiti u skladu sa zakonom i da ćemo upodobiti nadzorne odbore u skladu sa tim kriterijumima. Dakle, delegirati one najkvalitetnije ljude, one koji ispunjavaju kriterijume i koji će shodno tome profesionalno obavljati svoj posao, rekao je Radojević.

Predsednik opštine Bečej je najavio da bi tokom maja trebalo da budu određeni kadrovi nadzornih odbora i rekao da je u toku formiranje komisije koja će raspisati konkurs za direktor javnih preduzeća. U toj komisiji će jedan član biti predstavnik Stalne konferencije gradova i opština, a četiri iz lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име