Milen Vesović, novinar iz Bačkog Gradišta, uspeva da odgovori na sve radne zadatke i da bude aktivan u zajednici. Kako ističe, uvek se borio i sam rušio predrasude na koje je nailazio kao osoba sa invaliditetom.

Od osnovne škole zainteresovao se za politička zbivanja u našoj zemlji i upravo je politika ta koja je najzaslužnija što je danas novinar, iako trenutno najmanje piše o toj oblasti. U TV emisiji „Objektivno” portala MojBečej.rs razgovarali smo sa mladim novinarom o aktuelnim temama u opštini Bečej, a naš sagovornik se prisetio i svojih početaka, a dao je i savet svim mladima željnim da uspeju u svom pozivu.

Vesović, kako nam je rekao, zbog loše situacije u zemlji, ne može da osudi kolege u čijem radu je vidan strah, cenzura i autocenzura, pritisci. „Estradno“ novinarstvo je ono što ga ispunjava. Smatra ga izazovnijim u odnosu na politički žurnalizam, zbog kog je i pokazao interesovanje za ovim pozivom. Novinar Vesović, osim što radi za Puls, medij koji ga je i učinio prepoznatljivim, radeći za dnevni list Blic, dobro je upoznao prilike u lokalnoj sredini iz koje godinama izveštava. U intervjuu za MojBečej kazao je i da je aktuelna politička scena u Bečeju neprepoznatljiva, ali i da je opozicija nevidljiva, neaktivna, te u potpunosti shvata nezainteresovanost građana. Kako je mladi novinar istakao, prema svemu sudeći, najveća potiska opština nema budućnost. U prilog tome govore mladi koji se nakon studija ne vraćaju u Bečej.

Ovaj mladić imao je veliku profesionalnu sreću, ali i izazov, na samom začetku karijere. Prvi sagovornik mu je bio, ni manje ni više, nego proslavljeni Novak Đoković, sportska zvezda svetskog ranga. Da može, Vesović bi ipak promenio pitanja koje je čuvenom sportisti postavio. Političko novinarstvo u Srbiji nije ono što ga sada zanima.

Velike nade i planove ima u sferi zabavnog novinarstva u kome se, kako kaže, dobro snalazi. Nedavno je bio gost u poznatoj emisiji „Tabloid“ Aleksandra Filipovića. Vesović, bez obzira što se godinama bavi javnim poslom, ipak ima tremu pri svakom davanju izjava, odgovaranju na pitanja, pojavljivanju u javnosti. Za kraj razgovora, dvadesetšestogodišnji Milen Vesović dao je savet mladima, ali i kolegama novinarima koje rade u lokalnim medijima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име