Rekonstrukcija dvorišta Ekonomsko – trgovinske škole teče prema dinamici koja je ugovorena sa izvođačem radova, uprkos kiši koja je padala prethodnih dana. Novo dvorište, koje spaja centralnu zgradu i takozvani „salaš“, takođe uređen pre nekoliko meseci, trebalo bi da dobije novo ruho krajem marta.

U školi kažu da su zadovoljni time kako napreduju radovi, kao i da nestrpljivo čekaju da dvorište i renovirane učionice u dvorištu budu na raspolaganju učenicima i profesorima.

Postavljene će biti staze od behaton ploča, kao i kandelabri i drugi mobilijar.

Već se u idejnom rešenju vodilo računa o tome da izgled novog dvorišta bude u skladu sa centralnom školskom zgradom, ali i da bude u funkciji za potrebe kako školskog odmora, tako i za pozorišni klub koji dvorište koristi tokom leta, kaže direktorka škole Gordana Kovačev.

Vrednost ovih radova je 5,8 miliona dinara, od čega je na konkursu kod Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje odoboreno 4,6, a iz opštinskog budžeta 1,2 miliona dinara. Radovi, međutim, ne obuhvataju izragnju amfiteatra, ali škola ne odustaje od te zamisli.

Inače, izvođač radova je grupa ponuđača Elektroliv iz Bečeja i „Sabina i Lara“ iz Bačkog Petrovog Sela, koji je, ujedno bio i jedini učesnik u postupku javne nabavke.

 

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име