Foto: Ilustracija iz parlamenta novobečejske opštine, 2015. godina
Foto: Ilustracija iz parlamenta novobečejske opštine, 2015. godina

Još jedna sednica Opštinskog veća opštine Novi Bečej održana je 31. oktobra u zgradi Opštinske uprave u Novom Bečeju. Većnici ove banatske opštine glasali su za smanjenje broja radnika u opštinskoj upravi.

Najbitnije dve tačke prokomentarisao je zamenik predsednika opštine Novi Bečej, Branko Svilengaćin: „Nakon nedavno završene sednice Skupštine opštine Novi Bečej, nastavljamo rad, donosimo odluke. Prva važnija tačka koja je usvojena danas na Opštinskom veću jeste donošenje Pravilnika o izmeni Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi u Novom Bečeju. Ova izmena je nastala kao posledica smanjenja broja radnih mesta i racionalizacije.

Druga tačka se tiče usvajanja plana integriteta lokalne samouprave koji u budućnosti podrazumeva usklađivanje dokumenata lokalne samouprave koji sprečavaju i otklanjaju mogućnosti za nastanak i razvoj korupcije.“

Članovi Opštinskog veća razmatrali su ovom prilikom i usvojili zahtev DOO „Jadran“ iz Novog Bečeja za oslobađanje od obaveze plaćanja dela doprinosa za građevinsku dozvolu, koje je ovo preduzeće uplatilo još 2010. godine, a tiče se dogradnje i rekonstrukcije hotela „Tiski cvet“, odnosno izgradnje spa centra.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Stvarno važno: Informisanjem do ostvarivanja javnog interesa u opštini Novi Bečej“, koji sufinansira opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име