Arhivska fotografija: Sednica Opštinskog veća
Arhivska fotografija: Sednica Opštinskog veća

Budžet opštine Novi Bečej u 2018. godine iznosiće 900 miliona dinara, a čelnici te banatske opštine ga karakterišu kao investicioni. Kako predsednik opštine Saša Maksimović poručuje, naredna godina biće godina razvoja.

– Očekuje nas, pre svega, izgradnja fiskulturne sale u Bočaru, koju nismo uspeli da sprovedemo ove godine, zatim izgradnja eko česme u Kumanu i potencijalna izgradnja fabrike vode u Novom Bečeju, kaže Maksimović.

Pored planiranih investicija, Novobečejci planiraju da u većem obimu podrže socijalnu ugrožene porodice sa decom i da usmere više novca iz opštinskog budžeta ka podsticanju nataliteta.

Dakle, kako je najavljeno, u narednoj godini planira se veća podrška materijalno ugroženim žiteljima i porodicama u vidu kupovine seoskih kuća za izbegla i raseljena lica, finansiranju rada narodne kuhinje, podrška starim licima i osobama sa invaliditetom, podrška rađanju i roditeljstvu, u vidu naknada za novorođeno dete, rođenje blizanaca, trojki ili više dece, podrška deci i porodicama sa decom, u vidu prevoza i domskog smeštaja učenika srednjih škola, prevoza studenata i studentskih stipendija i besplatne užine za decu u osnovnim školama.

Podsetimo na to da se rukovdstvo opštine nedavno pohvalilo novinarima rezultatima u ovoj godini.

-Opština Novi Bečej godinu završava sa više od 40 infrastrukturnih projekata realizovanih za 18 meseci, od čega je u ukupnom iznosu opština učestvovala sa samo 30 odsto sopstvenih sredstava, rekao je predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

Odbornici Skupštine opštine Bečej glasaće o budžetu za 2018. godinu u četvrtak 28. decembra.

Bečejsko udruženje mladih je okviru projekta „Ka transparentnijoj i odgovornijoj javnoj upravi na lokalnom nivou” u saradnji sa Centrom za evropske politike, a uz podršku Evropske unije i Kraljevine Holandije sprovodilo monitoring implementacije budžeta. Objavljeni sadržaj je odgovornost BUM-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Kraljevine Holandije.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име