Za novogodišnji koncert nastavnika Muzičke škole „Petar Konjović“ u sali Gradskog pozorišta Bečej, održan krajem decembra, nije bilo mesta za sve posetioce. Svi su želeli da čuju i vide spektakl na temu muzike raznih naroda, u kom su, između ostalih, učestvovali, akademski slikar Viktor Škrabanj svirajući violinu u devetoj deceniji života, bokser Žarko Radović koji je za tu priliku rukavice zamenio guslama, bivši učenici koji decenijama nisu takli instrumente….

Da će interesovanje Bečejaca za Novogodišnji koncert nastavnika muzičke škole biti veliko, to je bilo očekivano. Ali, malo ko je mogao da pretpostavi velika sala Gradskog pozorišta neće moći da primi sve ljubitelje umetničke muzike. Međutim, organizator je i za to bio spreman, pa se živi prenos ovog važnog muzičkog događaja preko TV ekrana mogao direktno pratiti iz hola pozorišta.

To je veče po mnogo čemu bilo posebno. Debitovao je orkestar harmonika sastavljen od bivših učenika i nastavnika, a Bečejcima dobro poznati pedagozi profesorka harmonike u penziji Ana Juhoš i njena koleginica, nekada i direktorka škole Danica Mašić, ali i akademski slikar i počasni građanin opštine Bečej Viktor Škrabanj, imali su svoje zapežene nastupe.

Velika posećenost novogodišnjih koncerata i drugih događaja bečejske muzičke škole samo je vetar u leđa za nove uspehe.

Đaci i nastavnici muzičke škole na zimskom su raspustu. Valja odmoriti jer uskoro kreću pripreme za Fantast 2017, međunarodno muzičko takmičenje čiji je škola organizator i zbog kog je Bečej već godinama u maju muzički centar regiona.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име