Sala Gradskog pozorišta ispunjena do poslednjeg mesta
Sala Gradskog pozorišta ispunjena do poslednjeg mesta

Tradicionalni novogodišnji koncert učenika Muzičke škole „Petar Konjović“ u Bečeju privukao je i ove godine brojnu publiku, koja je ispunila salu Gradskog pozorišta Bečej.

U ime škole koja je počela s radom daleke 1948. godine, prisutnima se obratila aktuelna direktorka Tamara Krajtmar.

-Ponosno ističemo da ove školske godine u Bečeju i isturenim odeljenjima u Temerinu  i Čurugu imamo 351 učenika, što je najveći broj u istoriji škole. Pored redovne nastave, naši učenici su vrlo uspešni i u vannastavnim takmičarskim aktivnostima. Žetvu priznanja očekujemo tokom drugog polugodišta, kada se održavaju takmičenja raznog formata i na različitim nivoima, ali mi imamo i troje učenika koji su osvojili prve nagrade na takmičenjima koja su već održana i zato koristim priliku da ih ovom prilikom pomenem. To su učenik drugog razreda tambure Pavle Zeremski, te brat i sestra Aljoša (3. razred) i Kalina Kurjački (5. razred), koji su na republičkom prvenstvu osvojili prva mesta u disciplini: solfeđo i teorija muzike. Verujem da će, potstaknuti njihovim uspehom,  istim putem kreniti i drugi. Ove večeri ćemo čuti 24 numere, solo i u kamernom sastavu, što će biti sat vremena muzičke relaksacije u izvođenju „maestra“ u najavi, ovim rečima je, između ostalog, najavila koncert direktorka Tamara Krajtmar.

Pavle Zeremski nastavlja porodičnu tradiciju
Pavle Zeremski nastavlja porodičnu tradiciju

A onda su jedna za drugom krenule numere na violini, gitari, klaviru, klarinetu, harmonici i tamburi, instrumentima koji se izučavaju u bečejskoj muzičkoj školi i solo pevanju. Počelo je i završilo se nastupom školskog hora.

Ove godine je svečani koncert, s razlogom, imao nešto izmenjen format. Društvo prijatelja dece opštine Bečej, koje inače obeležava dve decenije uspešnog rada, kao organizator Dečije nedelje po deveti put je raspisao konkurs „Naj, naj Dečija nedelja“ na temu: Kako ostvarujemo prava dece u našem okruženju, a rezultati konkursa saopšteni su na koncertu.

Školski hor je završio muziki hepening
Školski hor je završio muziki hepening

-Učesnici naše tradicionalne aktivnosti imali su zadatak da snime video film u dužini do pet minuta i odgovore na zadatu temu. Pravo učestvovanja imale su razne organizacije, ustanove, škole… Posle sveobuhvatnog pregleda, žiri je odlučio da prva nagrada ove godine pripadne Muzičkoj školi „Petar Konjović“, druga Ekonomsko-trgovinskoj školi, a treća OŠ „Petefi Šandor“, u ime Društva prijatelje dece opštine Bečej saopštila je Marija Lučev.

Nagrade je uručila u ime, opet tradicionalnog sponzora, knjižare „Prizma 93.“ vlasnica Eržebet Ivanović, a u ime nagrađenih zahvalila se pomoćnik direktora laureata Senka Jovanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име