Sa lanjskog Novogodišnjeg koncerta nastavnika Muzičke škole u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov
Sa lanjskog Novogodišnjeg koncerta nastavnika Muzičke škole u Bečeju | Foto: Vlastimir Jankov

Tradicija koje se u ovdašnjoj Muzičkoj školi „Petar Konjović“ ne odriču. To bi u najkraćem moglo da se kaže povodom predstojećih, odvojenih, novogodišnjih koncerata učenika u nastavnika pomenute škole. Imajući na umu ranije muzičke performanse u sali Gradskog pozorišta Bečej, očekuje se svojevrsno muzičko uživanje.

Prvo će nastupiti učenici, jer je njihov koncert zakazan za utorak 13. decembra, s početkom u 18 sati. Ulaz je, naravno, slobodan. Nastupiće deca koja su osvajala nagrade na raznim muzičkim takmičenjima i pokazati šta su naučili tokom aktuelne školske godine. Biće zastupljeno svih pet instrumenata čije se muziciranje izučava u bečejskoj Muzičkoj školi. Znači, deca će svirati violinu, gitaru, klavir, tamburu i harmoniku, a nastupiće i učenici solo pevanja.

Poseban doživljaj je, po pravilu, koncert nastavnika, koji je uvek oplemenjen s nekoliko bivših učenika i nastavnika škole. Još je u sećanju lanjski koncert s temom – muzika iz filmova. Ove godine će koncert nastavnika biti održan u četvrtak 22. decembra, s početkom u 19 sati. Sadašnjim nastavnicima pridružiće se bivši učenici i nastavnici, kao i Žensko pevačko društvo „Đido“. Posebna atrakcija ovog koncerta biće počasni gosti, nestavnice harmonike u penziji Ana Juhoš i Danica Mašić, odnosno akademski slikar i počasni građanin opštine Bečej Viktor Škrabanj sa svojom violinom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име