Nakon tri uspešna igranja u Bečeju, pozorišna predstava o ljubavnoj drami Lenke Dunđerski i Laze Kostića „Od raja do beznjenice“ autora Zorana Subotičkog, biće izvedena u Galeriji Matice srpske u subotu 13. februara.

U cilju očuvanja i promocije duhovne, kulturne, graditeljske i ekonomske baštine, koju su ostavili iza sebe i čiji tragovi postoje, u Bečeju je pokrenut projekat „Čudesni svet Dunđerskih“ sa željom da šira javnost, domaća i strana, upozna veličinu i značaj porodice Dunđerski i svih značajnih ličnosti sa kojima su oni bili u vezi.

Predstava o Lazi Kostiću i Lenki Dunđerskoj „Od raja do beznjenice“ rađena je na Fantastu, kao element turističke ponude ovog dvorca, zajedno sa rukovodstvom koji, u saradnji sa Gradskim pozorištem Bečej, Turističkom organizacijom Bečej, uz finansijsku pomoć privatnih lica, privatnih preduzetnika i ovdašnjih poljoprivrednika. Posle nedelja neizvesnosti produkciju predstave raduje vest da Fantast ponovo radi i da će projekat moći da se nastavi tamo gde su i počeli.

– Turisti, putnici namernici, organizovane grupe moći će da uživaju u lepotama ovog dvorca, u jelima sa „Bogdanovog astala“, u ljubavnoj drami o Lazi Kostiću i Lenki Dunđerskoj, kazao je Subotički.

Ulaznica za novosadsku premijeru iznosi 500 dinara i može se kupiti u Galeriji Matice srpske ili rezervisati putem [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име