Radenka Čivčić Glavaš živi u bečejskom naselju Sedam sekretara SKOJ-a i gotovo je svakodnevno svedok nebrige za igralištE koje se nalazi u centralnom delu naselja.

Prema njenim rečima, najpre treba podići svest građana o važnosti očuvanja javne imovine, ali i stati na put vandalizmima.

Slična je slika i u Bačkom Petrovom Selu, u centru mesta, gde su sprave i mobilijar neretko na meti izgrednika. Dotrajalo, neočuvano, uništeno…

Tobogan za izbegavanje
Tobogan za izbegavanje

Na zelenim javnim površinama u opštini Bečej postoji osam igrališta za decu. Za njihovo održavanje niko nije nadležan. Pre godinu dana pokrenuta je inicijativa da se o igralištima na teritoriji opštine Bečej brine Direkcija za igradnju Bečej, međutim, prema rečima Daniele Doroslovački, pomoćnice predsednika opštine Bečej zadužene za urbanizam, infrastrukturu i komunalne delatnosti, budući da se to javno preduzeće gasi 1. decembra, nije došlo do konkretnog rešenja.

Ipak, najavljeno je da bi Javno preduzeće „Komunalac“ moglo da se bavi održavanjem igrališta na teritoriji najveće potiske opštine.

Opština Bečej planira da narednim rebalansom budžeta ili u budžetu za sledeću godinu opredeli novac za projektno – tehničku dokumentaciju koja je neophodna za konkurisanje na projektima kakvih ima u republičkim ministarstvima, a sve u cilju da se postojeća igrališta urede i opreme, ali i da se postave nova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име