Óbecse község szervezésében június 17-én kerül megrendezésre az Óbecse éjjel elnevezésű fesztivál.

Óbecsén a központi téren való munkálatok befejezésével a községi vezetőség döntése alapján egy új fesztivállal nyitnák meg a felújított városközpontot, az ilyen jellegű rendezvények egyébként is hiányoznak a város életéből

Dragan Tošić, Óbecse polgármestere – Végeztünk egyfajta felmérést a polgárok körében, hogy mi az, amire szerintük szükség lenne a községben. A válaszok között szerepelt a rendezvények szervezése is, az új munkahelyek után, ez volt a második dolog amit az emberek hiányolnak.

A fesztivál zene programját olyan zenekarok alkotják, mint a Van Gogh, a Plavi Orkestar, a magyarországi Anna and the Barbies, valamint a Maljčiki együttes, amely kifejezetten erre az alkalomra alakult meg. A fesztivál műsorvezetői pedig  az Állami Munka(Drzavni Posao) sorozat szereplői lesznek.

A fesztivál keretében az óbecsei Eva Braun zenekar kezdeményezésére kerekasztal beszélgetést szerveznek, az egyik legnagyobb haza zenész Vlada Divljan emlékére.

A beszélgetés résztvevői neves szerb rock újságírók (poznati rok novinari)lesznek, valamint olyan emberek akik ismerték és együtt dolgoztak Vlada Divljannal, és a felesége jelenlétére, is számítunk. A kerekasztal után a Vlada Divljan emlékére kihelyezett emléktáblát is leleplezzük.

Az Óbecse éjjel elnevezésű fesztivál az önkormányzat szervezésében jön létre, az 50 ezer eurós értékű rendezvényt azonban nem a költségvetésből, hanem a helyi vállalkozók adományából fizetik.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име