Zgrada opštine Bečej | Ilustracija
Zgrada opštine Bečej | Ilustracija

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) a Korrupcióellenes Ügynökség támogatásával és az önkormányzat közreműködésével készítette el a helyi korrupcióellenes tervet. A dokumentumot a BUM munkatársai ismertették a napokban az óbecsei közigazgatási hivatal alkalmazottaival is.

A dokumentumban foglaltak végrehajtásának az ellenőrzésére egy munkacsoport alakult, az öttagú bizottság szeptember óta rendszeresen ülésezik, megválasztották az elnöküket és kiosztották a feladatokat. A testület a jövő év elején egy jelentést tesz majd közzé az eddigi eredményekről.

– Minden tagunk több területet fog figyelemmel kísérni, különösen a betartandó határidőket tartjuk majd számon. Azon leszünk, hogy felelősségteljesen végezzük a feladatunkat és minél pontosabban tegyünk eleget a helyi akcióterv elvárásainak – jelentette ki  Goran Strajnić, a munkacsoport elnöke. A testület további tagjai Sretko Stevanović, Branka Cvejanov Jovana Ilić és Fehér Rózsa.

A júniusban elfogadott községi korrupcióellenes terv 2023-ig hatályos, és számos megelőző, a községi szolgálatokban és szervezetekben alkalmazandó,  közérdeket szolgáló intézkedezéseket tartalmaz. A Korrupcióellenes Ügynökség nemrégiben tett közzé egy a helyi korrupcióellenes tervek követését támogató módszertani dokumentumot, amelynek Óbecsén is nagy hasznát veszik majd.

A közvélemény egy részének a korrupció megoldást, és nem problémát jelent

Világszerte december 9-én emlékeztek meg a korrupció elleni harc nemzetközi napjáról. Szerbiának vannak ugyan korrupcióellenes törvényei, de ezek a törvények nem teljesen kielégítőek. A civil szervezetek számos alkalommal jelezték ezeket a hiányosságokat és rámutattak arra is, miként lehetne ezen a helyzeten javítani.

 

Пројекат „У фокусу – Fókuszban“ подржава Министарство културе и информисања

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име