Óbecseiek képviselték Vajdaságot Csongrádon április 11-én, hatodik alkalommal megrendezett hagyományőrző, honismereti versenyen Csongrádon, a Gróf Széchenyi István Általános Iskolában. A versenyre az óbecseieket a csongrádi történelemtanárok munkaközössége hívta meg.

 

A versenyen először vettek részt városunk diákjai. Óbecse Csongráddal már két évtizede ápol testvérvárosi kapcsolatot. A Petőfi Sándor Általános Iskola hatodikos tanulói (Brasnyó Emese, Karácsonyi Orsolya, Horvát Nikolett, Tóth Szilvia és Tóbiás Vivien) képviseletében a csapat jól teljesített . A megmérettetés több állomáson zajlott. Az 5-6. évfolyamos tanulók ötfős csapatai 6 állomásra terveztek ötletes menetlevelet, amelyen feltüntették választott csapatnevüket, ami kapcsolódott a felkészülési témakörhöz, valamint albumot is készítettek. Fő témakörök: régi hagyományőrző játékok, a szoba,konyha berendezés, az ételkészítés eszközei. A versenyre, melynek célja a játszva tanulás, az óbecsei csapatot Kuszli Angéla tanárnő készítette fel, és arról, hogy a megmérettetés minden perce dokumentálva legyen, Lázár László csoportkísérő gondoskodott.

A gyerekek az iskola tornatermében különböző régi foglalkozásokkal ismerkedhettek meg, mint például a szappankészítés, tésztakészítés, lekvárfőzés, csipkeverés, cukrászat stb. Minden csapat emléklapot és ajándékcsomagot kapott, a dobogós csapatok tagjai névre szóló oklevelet is vihettek haza emlékül.

Az óbecsei csapat élményekkel gazdagodva tért haza. Arról, hogy a diákok eljuthattak e versenyre, Galgó Ferenczi Andrea gondoskodott, a város képviselői elkísérték a csapatot a versenyre és Csongrád polgármesterével a további együttműködés kereteiről Knézi Péter, képviselő testületi elnök egyeztetett.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име