Óbecsén az év végéig 500 új munkahely nyílik meg – hangzott el a mai Községi Képviselő Testületi ülésen.

Óbecsén idén másodszor került sor az önkormányzati költségvetés átütemezésére, az elmúlt időszakban ugyanis a magasabb hatalmi szervek pályázatai által az év eleji költségvetés több mint 20 millió dinárral bővült, amleyeket az önkormányzat különböző fejlesztésekre vonatkozó projektekkel nyert meg.

A polgármester a szószéken azt is kihangsólyozta, hogy az elkövetkező időszakokban legalább két új vállalat kezdi meg működését a községben, ami új munkahelyek megnyitásához vezet.

Dragan Tošić, polgármester:

Az  Tisza Automotiv Óbecsén nyitja meg új üzemát, az egykori KTC épületében, amely már évek óta üresen áll. Már átadták a kérvényüket és az elkövetkező 20 nap alatt felújítják az épület egy részét. Ezt követően július végén kezdik meg a működést ahol 350-400 új munkást foglalkoztatnak majd. Emellett Bácsföldváron egy horvát-szolvén cég bérelte ki az egykori Deko épületét, ahol autó üléshuzatok készülnek majd.

Itt a tervek szerint 100 varrónőt foglalkoztatnak majd, akik jelenleg már a cég által indított képzésen is részt vesznek Horvátországban.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име