Učenici viših razreda četiri bečejske osnovne škole krenuli su na besplatne edukativne ekskurzije, a destinacija je Obedska bara u Sremu.

Đaci OŠ „Zdravko Gložanski“ prvi su bili na redu, a potom su dečaci i devojčice iz bečejske OŠ „Šamu Mihalj“, u pratnji nastavnika, posetili Obedsku baru. Organizatori akcije su Odsek za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Bečej, Kancelarija za mlade opštine Bečej i Ekološka mreža „Panonika“.

Nije ovo prvi put da đaci bečejskih škola, uz pomoć pomenutih organizacija, upute na ovakva edukativna putovanja. – Treći put organizujemo seriju putovanja i upoznavanja sa prirodnim bogatstvima. Počeli smo sa ekskurzijama i posetama „draguljima“ u našoj opštini.

Ovog puta je na redu Obedska bara, a kako smo primetili u pitanju je možda i najatraktivnija destinacija do sada, rekao nam je Dane Mandić, koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej.

U programu posete atraktivnoj destinaciji planirano je prikazivanje filma o Obedskoj bari, šetnja rezervatom i vožnja katamarom, koja će, po svemu sudeći, biti najzanimljiviji deo čitave priče. Učestovaće sve osnovne škole u najvećoj potiskoj opštini u ovoj akciji, a u ekspediciji su đaci koji učestvuju u školskim sekcijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име