Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine opredelila je dvadeset miliona dinara za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni u Novom Miloševu.

Sredstva su dodeljena u okviru javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture koji je raspisala Uprave. Ugovor sa Upravom potpisao je 23. februara predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

-Kako smo obećali, uslovno rečeno, da će do kraja maja ove godine biti završena kompletna prva faza industrijske zone u Novom Bečeju, a do kraja godine i prva faza industrijske zone u Novom Miloševu, verujem da ćemo uspeti to i da ispunimo. Jedan od prvih koraka jeste izgradnja saobraćajnica, jer smo jedan plac već prodali u industrijskoj zoni u Novom Miloševu, a potrebno je obezbediti adekvatne uslove za tog investitora. Sledeći zadatak je da obezbedimo trafo stanicu u industrijskoj zoni u Novom Miloševu, kao i javnu rasvetu u industrijskoj zoni u Novom Bečeju. Prvi korak jeste dvadeset miliona dinara koje smo dobili od Uprave za kapitalna ulaganja, na šta će još oko osam miliona dinara, u zavisnosti od javnih nabavki, dodati lokalna samouprava. Još jedna dobra vest jeste da je Dom zdravlja Novi Bečej od Uprave za kapitalna ulaganja dobio sredstva za još jedno vozilo hitne pomoći, čime će građani, siguran sam, biti izuzetno zadovoljni. Na četiri miliona dinara koje je Dom zdravlja dobio, lokalna samouprava će dati još deset posto koliko je naše učešće, tako da ćemo imati efikasnu službu Doma zdravlja, rekao je Maksimović.

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, prokomentarisao je i to da je opština Novi Bečej po ovom, jednom konkursu dobila više sredstava od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine nego što je dobila u prethodnih nekoliko godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име