Opština Bečej objavila je konkurs za dodelu 50 stipendija za studente u akademskoj 2017/2018. godini. Rok za prijavu je 15 dana od objavljivanja konkursa.

U tekstu konkursa navedeno je da je na osnovu izveštaja Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Novi Sad ispostava Bečej utvrđeno da na teritoriji opštine Bečej postoji izričita potreba za radnom snagom određenih struka visokih studija, odnosno da ima deficitarnih zanimanja i to: diplomirani mašinski inženjer, diplomirani inženjer elektrotehnike, diplomirani farmaceut, profesor matematike i fizike, profesor hemije i profesor biologije.

Na konkurs za studentske stipendije mogu da se prijave osobe koje ispunjavaju sledeće uslove:

– da su državljani Republike Srbije i da imaju prebivalište na teritoriji opštine Bečej,
– da su redovni studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija,
– da su redovni studenti koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije,
– da su prvi put upisani u tekućoj školskoj godini na godinu studija prvog ili drugog stepena ili da imaju prvi put upisan status apsolventa,
– da tokom studiranja nisu obnavljali godinu,
– da tokom studija imaju prosečnu ocenu najmanje 8
– da su studenti treće ili četvrte godine osnovnih akademskih studija, ili prve i druge godine master studija, ili da prvi put imaju status apsolventa na osnovnim akademskim studijama ili master studijama.

Stipendije će se, prema navodima u tekstu konkursa, isplaćivati u iznosu od 8.000 dinara u deset jednakih mesečnih rata, mesečno, najkasnije do 15. u mesecu za prethodni mesec, za period oktobar – jul.

 

Više informacija o konkursu na sajtu opštine Bečej

1 KOMENTAR

  1. Zasto je konkurs raspisan samo za vise godine fakulteta i master. Kada studenti ovih profila dodju do toga oni uveliko vec planiraju ODLAZAK jer im tada i strane firme i fakulteti vec nude stipendije. A zasto bi i ostajali kada ovde stipendije dobijaju oni sa afirmativnim merama i prosecima 2.50 a vredna deca nista.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име